کربن فعال در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی

کربن فعال یا کربن اکتیو که با نام های دیگری از قبیل زغال فعال شده نیست شناخته شده است، در صنایع متعددی کاربرد دارد که از جمله آنها می توان به تولید لوازم آرایشی اشاره نمود. سطح کربن فعال حاوی منافذ زیادی می باشد و قدرت برقراری واکنش و جذب یون و آلاینده در آن زیاد است. به همین دلیل است که در بوگیر یخچال فریزر و تصفیه آب نیز از کربن اکتیو استفاده میشود. از مهم ترین دلایلی که باعث شده اند کربن اکتیو در صنعت تولید لوازم آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد، قدرت جذب بالا بدون تولید مواد جانبی خطرناک می باشد. در ادامه به چند مورد از کاربردهای این مواد در تولید کرم های آرایشی و خمیر دندان اشاره خواهیم داشت.

کربن فعال یا کربن اکتیو چیست؟

کربن فعال یا کربن اکتیو به نوع خاصی از کربن های تولید شده از چوب و مواد پلیمری گفته میشود که به دلیل حرارت دهی بالا و تماس با بخار آب و برخی مواد شیمیایی، سطحی متخلخل دارد. منافذ متعددی که روی سطح این زغال ها ایجاد میشود، واکنش پذیری بالایی داشته و ذرات سمی و یون های معلق در هوا و آب را با سرعت زیاد به خود جذب می کند. کربن اکتیو پس از تولید و حرارت دهی به شکل پودری، میله ای و دانه ای یا گرانولی در صنعت مورد استفاده قرار گرفته و کاربردهایشان با هم تفاوت دارد.

کربن فعال های موجود در بازار به شیوه های مختلفی تولید شده و مواد اولیه آنها با هم تفاوت دارد. بهترین و مرغوبت ترین نوع که در صنایع مختلفی از جمله تولید لوازم آرایشی و بهداشتی کاربرد دارند، از چوب درختان تولید میشوند. با توجه به اینکه قدرت واکنش و جذب ذرات معلق و یون و ذرات مضر در این مواد زیاد است، به همین دلیل کاربرد زیادی در تولید لوازم آریشی و بهداشتی دارد. علاوه براین، ذغال فعال قابل احیا بوده و مجدد می توان کارایی آن را با بخار آب و مواد شیمیایی بهبود داد و استفاده از آن صرفه اقتصادی دارد.

کاربرد کربن اکتیو در تولید خمیر دندان

شاید در تبلیغات لوازم آرایشی و بهداشتی با خمیر دندان های سیاه تولید شده از زغال برخورد داشته باشید. رنگ سیاه این خمیر دندان ها به دلیل کربن اکتیو موجود در آنها بوده و تاثیر بسیار زیادی بر جلوگیری از پوسیدگی دندان ها دارد. کربن فعال موجود در خمیر دندان مواد سمی و آلاینده های روی دندان و داخل دهان را جذب می کند. به همین دلیل نه تنها دندان ها از پوسیدگی نجات پیدا می کنند، بلکه رنگ آنها سفید شده و دهان خوشبو میشود.

کاربرد کربن فعال در تولید کرم آرایشی و بهداشتی

به دلیل قدرت جذب بسیار زیاد کربن فعال، استفاده از آن در کرم های آرایشی و بهداشتی باعث میشود آلاینده های تجمع یافته در منافذ پوست خارج شوند. منافذ روی پوست به مرور ذرات آلاینده موجود در هوا را به خود جذب نموده و منجر به تیره شدن رنگ صورت و همچنین ایجاد لک میشوند. با قرار گرفتن یک لایه کربن فعال موجود در این کرم ها روی پوست ذرات چربی و آلودگی های موجود در منافذ پوست خارج شده و پوستی روشن خواهید داشت. از نمونه های رایج کربن فعال در لوازم آرایشی می توان به ماسک های سیاه اشاره نمود. این ماسک ها با مواد چسبنده روی پوست قرار گرفته و تمام ذرات چربی و کثیفی داخل منافذ پوست را خارج می کند.

علیرغم مزایای متعددی کربن اکتیو در صنعت تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، باید توجه داشته باشید که زغال های تولید شده از مواد بازیافتی و پلیمری گزینه ایده آلی به شمار نمی روند. تنها کربن فعال هایی در این صنعت مفید هستند که از چوب تولید شده باشند.