<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rss version="2.0">
    <channel>
        <title>نوشته های mbkchemic1</title>
        <link>https://virgool.io/feed/@mbkchemic1</link>
        <description></description>
        <language>fa</language>
        <pubDate>2026-06-10 14:06:24</pubDate>
        <image>
            <url>https://static.virgool.io/images/default-avatar.jpg</url>
            <title>mbkchemic1</title>
            <link>https://virgool.io/@mbkchemic1</link>
        </image>

                    <item>
                <title>کاربردهای روغن سیلیکون</title>
                <link>https://virgool.io/@mbkchemic1/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%BA%D9%86-%D8%B3%DB%8C%D9%84%DB%8C%DA%A9%D9%88%D9%86-jb2spzcjewbp</link>
                <description>روغن سیلیکون، سیلیکوسان بسپار شده مایع با زنجیره های جانبی آلی است که دارای اتمهای متغیر سیلیکون و اکسیژن است و با فرمول شیمیایی Si(CH3)2O)n) نمایش داده می شود. روغن سیلیکون دارای ویسکوزیته های مختلفی می باشد که با توجه به ساختار زنجیره پلیمری از 40 تا 1000 متغیر خواهد بود.تفاوت روغن سیلیکون با سیلیکونسیلیکونها از اکسیژن ، هیدروژن و کربن ساخته می شوند. سیلیکونها با وزن مولکولی بالا حالت لاستیکی دارند در حالی که روغن سیلیکون با وزن مولکولی کم یک سیال سیلیکونی است. پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) یک سیلیکون معمولی است که معمولاً به دلیل خاصیت دفع آب از آن استفاده می شود.سیلیکون یا پلی سیلوکسان، پلیمری است که از سیلوکسان ساخته می شود که معمولاً بی رنگ و لاستیک مانند هستند.سیلیکون ها در صنایع بعنوان درزگیرها، چسب، داروسازی و پزشکی، ظروف پخت و پز و عایق های حرارتی و الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرند.روغنهای سیلیکونی به عنوان روان کنندها، روغن های سیال حرارتی و یا مایعات هیدرولیک استفاده می شوند. روغنهای سیلیکون عایق های الکتریکی بسیار خوبی هستند و بر خلاف آنالوگ های کربنی خود، غیر قابل اشتعالند.خصوصیات روغن سیلیکون· روغن سیلیکون بی بو، بدون مزه و غیرسمی است.· روغن سیلیکون دارای پایداری حرارتی منحصربفرد است.· روغن سیلیکون دارای کشش سطحی بسیار پایین است.· این ماده غیراشتعال زا است و چسبندگی بسیار متغیری دارد.· روغن سیلیکون عامل دی الکتریک بسیار خوبی است.موارد مصرف روغن سیلیکون· روغن سیلیکون به عنوان جایگزینی برای مایع زجاجی چشم در طی بسیاری از اعمال جراحی استفاده می شود زیرا، ماده ی دیگری خلوص این روغن را ندارد.· بسیاری از داروهای ضد نفخ حاوی این روغن است. روغن سیلیکون گاز تشکیل شده در سیستم گوارشی را کاهش می دهد.· ابزارآلات پزشکی با روغن سیلیکون روغن کاری می شود.· از روغن سیلیکون در نجاری نیز برای روغن کاری استفاده می شود.· منسوجات به پرداخت کاری نرم نیاز دارد بنابراین، از روغن سیلیکون برای فراهم کرن این نرمی استفاده می شود.· از روغن سیلیکون در فرآیند تخمیر در کارخانه های دلستر سازی استفاده می شود.· مواد سردکننده ی موجود در دستگاه های سردکننده نیز حاوی روغن سیلیکون است.خرید روغن سیلیکونبا توجه به کاربردهای بسیار این ماده، روش های متعددی برای خرید آن هم به صورت حضوری و هم به صورت خرده فروشی وجود دارد. اگر قصد خرید به صورت خرده را دارید می توانید از فروشگاه هایی مانند دیجی کالا خرید نمایید، در غیر این صورت میتوانید برای خرید عمده روغن سیلیکون با قیمت مناسب به سایت مبتکران شیمی مراجعه نمایید.</description>
                <category>mbkchemic1</category>
                <author>mbkchemic1</author>
                <pubDate>Sat, 24 Sep 2022 12:56:49 +0330</pubDate>
            </item>
                    <item>
                <title>پروپیلن گلیکول در محصولات آرایشی، مضرات و کاربرد</title>
                <link>https://virgool.io/@mbkchemic1/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%BE%DB%8C%D9%84%D9%86-%DA%AF%D9%84%DB%8C%DA%A9%D9%88%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DB%8C-%D9%85%D8%B6%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF-eubqxsn1zxu3</link>
                <description>به طور کلی پروپیلن گلیکول (Propylene Glycol) توسط سازمانهای غذایی آمریکا و اروپا به عنوان ماد ای بی خطر برای استفاده در تولید محصولات خوراکی و غذایی معرفی شده است. پروپیلن گلایکول عموما به عنوان افزودنی غذایی و یا ماده سازنده در بسیاری از محصولات آرایشی بهداشتی و یا دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.حتی استفاده زا یان ترکیب در داروها نیز اثرات سوئی در کوتاه مدت بر بدن انسان نخواهد داشت، اما استفاده از آن توسط افرادی با بیماریهای خاص و یا به صورت طولانی مدت می تواند عوارضی را در پی داشته باشد.پروپیلن گلیکول چیست؟ پروپیلن گلیکول به صورت مایع بی رنگ و بی بو بوده و دارای فرمول شیمیایی C3H8O2 با جرم مولکولی ۷۶.۰۹۵ گرم/ مول است. کاملا امتزاج پذیر با آب، اتانول،‌دی اتیل اتر،‌ استون و کلروفرم است. قابلیت اشتعال پذیری داشته و جاذب رطوبت هستند. گاها آن را آلفا-پروپیلن گلیکول می نامند. این امر به علت تشخیص آن از ایزومر پروپان-۱و۳-دی ال یا همان ایزومر بتا-پروپیلن گلیکول است.منبع: پروپیلن گلیکول مبتکران شیمیپروپیلن گلیکول در محصولات آرایشی بهداشتیشاید این روزها شماهم در مورد مضراتی که برای PG در محصولات آرایشی ذکر می شود، شنیده باشید. برخی از سایت های کلماتی مانند مضر، سرطانزا، سمی و خطرناک را به راحتی استفاده کرده اند، اما در اینجا قصد داریم به این موضوع دقیق تر نگاهی بیندازیم.کاربرد پروپیلن گلایکول در مواد آرایشیبه طور کلی این ماده شیمیایی با توجه به خواصی که دارد، باعث آبرسانی بهتر به پوست می شود، PG مولکول های آب را جذب نموده و آن را به سطح پوست متصل می کند.از کارکردهای دیگر این ماده بر روی پوست می توان به : افزایش کارایی سایر ترکیباتنرم کردن پوستافزایش نفوذ و جلوگیری از خشک شدن پوستاشاره نمود.عوارض پروپیلن گلیکولبا توجه به اینکه این ماده از نفت به دست می آید، برخی فکر میکنند که این ترکیب نیز می تواند همانند برخی از مشتقات نفتی سرطان زا و مضر باشد. با این حال با توجه به مطالعات و بررسی های صورت گرفته، به جز در موراد خاص ممنوعیتی برای استفاده از PG در محصولات آرایشی بهداشتی دیده نمی شود.</description>
                <category>mbkchemic1</category>
                <author>mbkchemic1</author>
                <pubDate>Sat, 24 Sep 2022 11:49:35 +0330</pubDate>
            </item>
                    <item>
                <title>پروپیونات کلسیم</title>
                <link>https://virgool.io/@mbkchemic1/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%BE%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D9%84%D8%B3%DB%8C%D9%85-unryqzgfghro</link>
                <description>پروپیونات کلسیم با فرمول مولکولی C6H10CaO4 ، یک نمک آلی طبیعی است که توسط واکنش بین هیدروکسید کلسیم و اسید پروپیونیک تولید می شود.پروپیونات کلسیم با تداخل در عملکرد میکروارگانیسم ها ، به حفظ غذا کمک می کنداین ماده معمولاً به عنوان افزودنی غذایی (E282) به شما کمک می کند تا غذاهای مختلف را حفظ کنید.پروپیونات کلسیم که در طیف گسترده ای از محصولات غذایی استفاده می شود ، مورد تأیید سازمان غذا و دارو (FDA) ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) است.تاریخچهدر اوایل سال 1906 ، کشف شد که کلسیم پروپیونات می تواند باکتری های موجود در نان را از بین ببرد.کاربردهای پروپیونات کلسیمجلوگیری از رشد باکتریای در نانافزایش ماندگاری کالاهای پخته شده ، گوشت فرآوری شده، آب پنیر و سایر محصولات لبنیپروپیونات کلسیم می تواند با ترکیبات اسیدی مانند :• استیک اسید• اسید سیتریک• اسید بنزوئیک• اسید لاکتیک• و غیره.ترکیب شود.بازار جهانی خرید و فروش پروپیونات کلسیماندازه بازار جهانی پروپیونات کلسیم 277.1 میلیون دلار آمریکا در سال 2020 ارزش داشت و تخمین زده می شود که تا پایان سال 2025 به ارزش 363.3 میلیون دلار برسد و در سالهای 2020 تا 2025 با رشد سالانه 5.6 درصد روبرو شود. در سال های اخیر، مصرف کنندگان از اهمیت سلامتی آگاه شده اند و پیش بینی می شود با افزایش تقاضا برای محصولات غذایی، بازار این ترکیب با سرعتی بی سابقه رشد کند. مصرف کنندگان اظهار داشتند که غذای طبیعی و ارگانیک را به غذای مصنوعی ترجیح می دهند که منجر به افزایش تقاضا برای آن می شود.در صنایع غذایی از این ترکیب به عنوان ماده ای طبیعی استفاده شده است زیرا مصرف آن بی خطر است. همچنین، به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل افزایش کاربردها در بخش نگهدارنده مواد غذایی موجب رشد بازار می شود. علاوه بر این، جدا از کاربردهای مختلف آن، در مقایسه با سایر گزینه ها مانند سوربات ها، سولفیت ها و غیره مقرون به صرفه است. این دلایل باعث می شود رشد بازار کلسیم پروپیونات  به طور تصاعدی افزایش یابد.منبع: پروپیونات کلسیم مبتکران شیمیخرید پروپیونات کلسیم چگونه است ؟این ماده را می توان از شرکت های فروشنده مواد شیمیایی تهیه نمود. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید سلامت محصول است. خصوصا ترکیباتی مانند کلسیم پروپیونات که در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرند.منبع: https://cutt.ly/Bm1G8ld</description>
                <category>mbkchemic1</category>
                <author>mbkchemic1</author>
                <pubDate>Mon, 19 Jul 2021 13:53:22 +0430</pubDate>
            </item>
                    <item>
                <title>جوش شیرین در خوراک دام و طیور</title>
                <link>https://virgool.io/@mbkchemic1/%D8%AC%D9%88%D8%B4-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9-%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D9%88-%D8%B7%DB%8C%D9%88%D8%B1-iogows62cvxw</link>
                <description>استفاده از جوش شیرین در خوراک دام و طیور:جوش شیرین اگر چه خاصیت بازی (قلیایی) ضعیفی دارد ولی دارای خاصیت بافری مناسبی بوده و با جلوگیری از تغییرات شدید pH به حفظ تعادل اسید- باز بدن جانداران (دام و طیور) کمک می نماید. امروزه استفاده از موادی با خاصیت بافری برای حداقل رساندنی اثرات منفی اسیدی شدن جیره های غذایی امری ضروری می باشد، به همین دلیل مصرف مواد بافری مانند جوش شیرین (بی کربنات سدیم) در تغذیه دام و طیور بسیار مرسوم شده است. در موارد اسیدوز (اسیدوز متابولیک در گاو)، خاصیت قلیایی جوش شیرین موجب حفظ تعادل اسید- باز در بدن جانداران می شود و در موارد از دست دادن و کاهش یون بی کربنات، می تواند این کمبود را جبران نماید (استرس گرمایی در طیور گوشتی و تخم گذار و نیاز بدن طیور تخمگذار به بی کربنات سدیم برای بهبود و افزایش کیفیت پوسته در اوایل و اواخر دوره تولید). در فصل های گرم سال می توان تا یک سوم نمک جیره طیور را با بی کربنات سدیم جایگزین نمود.از جوش شیرین طیوری، گاهی اوقات برای افزایش کیفیت پوست تخم مرغ یا مقابله با اثرات ناشی از استرس گرمایی استفاده می شود. بی کربنات سدیم می تواند در وقوع نقرس از طریق ساخت ادرار قلیایی مؤثر واقع شود، که همراه با سطوح بالای کلسیم می تواند یک واسط مناسب برای تشکیل سنگ های کلیوی باشد. جوش شیرین هم اکنون در مرغداری های گوشتی اکثر کشورهای دنیا استفاده می شود که مقدار مؤثر جوش شیرین در حدود ۲ تا ۳ کیلوگرم در یک تن دان می باشد.همچنین جوش شیرین گاوی در جیره گاوهای شیری به‌عنوان منبع بی‌کربنات مورد استفاده قرار می‌گیرد و به‌عنوان منبع تأمین سدیم بدون کلرید در جیره طیور نیز مورد استفاده قرار می‌گردد.در گاوهای شیرده به منظور حفظ ظرفیت بافری شکمبه، علاوه بر بی‌کربنات تولید‌شده توسط بزاق دام، نیاز به تأمین از طریق افزودنی خوراکی (جوش شیرین دامی) نیز می‌باشد.جوش شیرین دامی با تأمین بی‌کربنات (بی کربنات سدیم) در شکمبه گاو و سایر دام ها و حفظ وضعیت میکروفلور طبیعی شکمبه با ایجاد تعادل کاتیون آنیون جیوه  و نیز کاهش میزان تخمیر نامطلوب در شکمبه، در بهبود میزان چربی شیر و همچنین کاهش عوارض ناشی از استرس گرمایی نقش ویژه و بسیار مهمی دارد.برخی از مهمترین موارد استفاده از جوش شیرین در جیره دام و طیور:مصرف جوش شیرین برای طیور گوشتی:· کاهش تأثیر منفی استرس گرمایی: بر اثر استرس گرمایی دفع میزان زیادی کربن دی اکسید بواسطه تنفس (له له زدن)، تعادل اسید و باز بدن طیور را به هم زده و با قلیایی شدن خون (الکالوز) پرنده ، کلسیم یونیزه خون که برای استخوان سازی و ساخت پوسته تخم مرغ ضروری است، کاهش پیدا می کند.· پیشگیری از بیماری آسیتدر طیور· بهبود رشد و افزایش ضریب تبدیل· بهبود کیفیت بستر: با جایگزینی بخشی از نمک جیره با جوش شیرین دامی، مصرف آب توسط ماکیان تا حدود زیادی کاهش یافته و مشکل رطوبت بالای بستر برطرف می شود..· بهبود اثر بعضی از داروهای ضد کوکسیدکاربرد جوش شیرین در خانهبه عنوان پاک کننده و براق کننده جواهرات و زیورآلات، پاک کننده لکه های روی چوب ، پاک کننده قسمت فلزی اتو ، پاک کننده زنگ آهن از ابزار الات فلزی تمیز و درخشان کردن ظروف و مجسمه های کریستالی و بلور، مبلمان چوبی و حصیری بعنوان ضدعفونی کننده دستشویی و کف حمام، باز کننده لوله ها پاک کننده لکه مداد شمعی و جوهر ، دوده شومینهمنبع: https://www.mbkchemical.com/%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a8%d8%b1%d8%af%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%ac%d9%88%d8%b4-%d8%b4%db%8c%d8%b1%db%8c%d9%86/</description>
                <category>mbkchemic1</category>
                <author>mbkchemic1</author>
                <pubDate>Tue, 26 Nov 2019 16:52:12 +0330</pubDate>
            </item>
            </channel>
</rss>